Kwalitie van leven is kwaliteit van bewegen.

Tijd is een gat in de eeuwigheid.

Lopen is geen sport
maar een manier van reizen,
waarbij lichaam en geest zich voortdurend verplaatsen. Jan Knippenberg

 

1. Lopen = Ritme

Als ik loop, hoor ik in gedachten muziek. Dat kan van alles zijn: Flairck, Macy Gray of klassiek. Sommige hardlopers lopen op gedichten. En een meisje dat ik ken, liep rondjes in het Oosterpark terwijl ze het woord "pannenkoek" in haar hoofd had.(pa-nnen-koe-ken, pa-nnen-koe-ken). Waar het om gaat is cadans. Een ritme. Dan gaat lopen bij mij fantastisch!

hometekstblokje
corporatetekstblokje motivatietekstblokje
loopinfotekstblokje

 

2. Lopen= Gouden bekers

Ik ben gek op de prullaria die je bij hardloopwedstrijden kunt winnen: vaantjes in de meest schreeuwende kleuren, zilveren medailles, speldjes, bidons, een petje. Maar het mooiste vind ik bekers: het liefst zo groot mogelijk en van echt "goud". Voor op mijn nachtkastje.

3. Lopen = opruimen

Lopen ruimt zo lekker op, vooral in je hoofd. Gedachten over van alles en niks. Over ver en dichtbij. Over wat geweest is en gaat komen. Lopen is goed voor je bovenkamer: het zet alle luiken open en een lekker windje maakt je hoofd weer heerlijk leeg.

4. Lopen= verlangen

Tijdens een hardloopwedstrijd denk ik altijd aan mijn prins op het witte paard. Dat ie staat te wachten op mij bij de finish. In gedachten hoor ik hem mij aanmoedigen: het gaat goed meid, je kunt het (echt!), ga door! Op die manier heb ik toch al een paar keer een pr gelopen. Pure nepperij van jezelf natuurlijk. Want bij de finish heb ik nog nooit een wit paard zien staan. En van die prins ontbreekt tot nu toe ook nog elk spoor. Ik wacht iedere wedstrijd weer met spanning af... zou ie er dit keer wel staan?

Geschreven door Georgia de Poorter.